ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής
url: www.ekyz.gr

@ : info@ekyz.gr
tel.: +30 2310 421551
fax: +30 2310 431011

Δωρεάν εξετάσεις σε κατοίκους της Ημαθίας από τους Γιατρούς του Κόσμου


Δωρεάν εξετάσεις σε κατοίκους της Ημαθίας από τους Γιατρούς του Κόσμου


Αθήνα
Στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και της Έδεσσας θα βρίσκονται οι Γιατροί του Κόσμου, από τις 6 έως και τις 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» που υλοποιούν για δεύτερη χρονιά με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες καιπαιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, υπέρηχο μαστού, καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας. Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», το οποίο την χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:
  • Πέμπτη 6/3: Μακροχώρι Ημαθίας, Πρώην Δημαρχείο Αποστόλου Παύλου
  • Παρασκευή 7/3: Ριζώματα Ημαθίας, Αγροτικό Ιατρείο, Β’ ΚΑΠΗ & Δημαρχείο 
  • Σάββατο 8/3: Άγιος Γεώργιος Ημαθίας, Χώρος Κοινότητας Αγίου Γεωργίου
  • Κυριακή 9/3: Κοινότητα Βεγορίτιδας, πρώην Δημαρχείο, Άρνισσα
  • Δευτέρα 10/3: Κοινότητα Βεγορίτιδας, πρώην Δημαρχείο, Άρνισσα

Πηγή:health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου