ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής
url: www.ekyz.gr

@ : info@ekyz.gr
tel.: +30 2310 421551
fax: +30 2310 431011

Πόλεμος κατά των Εθελοντών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό


Γράφει ο Νίκος Αποστόλου
Πρώην Εθελοντής του Ε.Ε.Σ.
Πόλεμος άνευ προηγουμένου έχει ξεσπάσει στον Τομέα Σαμαρειτών του... Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ανελέητο κυνηγητό των Εθελοντών του, επειδή δεν ικανοποιούν τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και των έμμισθων υπαλλήλων του.

Στην Νάουσα έδιωξαν Εθελοντή από την θέση του Αρχηγού με εντολή του Τομεάρχη Σαμαρειτών, διότι δεν συμμετείχε ένστολος σε πολιτικό συλλαλητήριο για τα οικονομικά μέτρα, ενέργεια η οποία απαγορεύεται διεθνώς στον Ερυθρό Σταυρό.
Στην Καβάλα έδιωξαν Εθελοντή από την θέση του Αρχηγού, διότι αντιτάχθηκε σε παράνομο έγγραφο του Τομέα Σαμαρειτών, με το οποίο δεν υπολογίζονται οι εθελοντικές ώρες εργασίας των Εθελοντών για την διατηρησιμότητά τους.
Στην Αμαλιάδα έδιωξαν Εθελοντή από την θέση του Αρχηγού, διότι ο Τομέας Σαμαρειτών κάνει επιλεκτική διάκριση στην δραστηριότητα των Εθελοντών του.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες περιπτώσεις της κατάφορης παρανομίας και αδικίας που συντελείται σε βάρος των Εθελοντών αυτή τη στιγμή και που έχουν φέρει σε πλήρη αγανάκτηση τους Εθελοντές σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τις απίστευτες καταγγελίες για την οικονομική διαφθορά της προηγούμενης διοίκησης, τα διοικητικά σκάνδαλα που συνεχίζουν να συμβαίνουν τις αυθαιρεσίες και παρατυπίες των έμμισθων στελεχών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αξιοπερίεργο είναι και το γεγονός ότι οι Εθελοντές ζητούν επανειλημμένως και εγγράφως από την διορισμένη Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να τους δεχθεί σε ακρόαση και αυτή απειλεί εγγράφως με απόφαση οριστικής διαγραφής, ανθρώπους που επί 25 και πλέον χρόνια έχουν προσφέρει σε φυσικές καταστροφές, υγειονομικές υπηρεσίες, ανθρωπιστικές αποστολές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στους κόλπους του εθελοντικού κινήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επικρατεί μεγάλη αναταραχή και απογοήτευση. Κατά εκατοντάδες φεύγουν οι Εθελοντές του αηδιασμένοι και εντάσσονται σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ήδη οι αδικημένοι Εθελοντές ετοιμάζονται να αποστείλουν αναλυτική έκθεση στην Γενεύη γι αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν σήμερα, συνοδευόμενη από όλα τα έγγραφα της Κεντρικής Διοίκησης και του Τομέα Σαμαρειτών που αποδεικνύουν τις παρανομίες και αυθαιρεσίες τους.

Τα ανωτέρω δεν αποτελούν συκοφαντική δυσφήμηση αλλά δημόσια καταγγελία με σκοπό την εξυγίανση του πολύπαθου και ταλαιπωρημένου από τις απάτες και παρανομίες, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου